VTM-journalist Faroek Özgünes grijpt drastisch in: “Ik werd er zot van” Buitenland
Buitenland

VTM-journalist Faroek Özgünes grijpt drastisch in: “Ik werd er zot van”

VTM-journalist Faroek Özgünes grijpt drastisch in: “Ik werd er zot van”

In ‘Faroek’ gaat VTM-verslaggever Faroek Özgünes in samenwerking met het gerecht en de kijkers op zoek naar daders van misdrijven. Tijdens de coronaperiode zijn er een pak minder inbraken, maar is er een toename van oplichterijen via mails en brieven. Ook Faroek zelf kreeg er al mee te maken.

“Vroeger vielen oplichters meteen door de mand vanwege het Google Translate-achtige Nederlands, nu is dat lastiger”, zegt Faroek in weekblad Humo. “Ik krijg bijvoorbeeld weleens een in perfect Nederlands geschreven mail van ING, hoewel ik daar geen rekening heb.” In zulke gevallen hangt het volgens Faroek echt af van de details.

“Mijn vaste telefoonlijn heb ik trouwens afgekoppeld, want van die Indiase oplichters die in Apu-Engels van Microsoft beweren te zijn, werd ik zot”, geeft Faroek toe. “Als je zelf geen einde aan het gesprek maakt, kun je uren doorgaan, hè”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws