Steven Van Gucht legt haarfijn uit: "Zo vermijden we een nieuwe lockdown" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht legt haarfijn uit: "Zo vermijden we een nieuwe lockdown"

Steven Van Gucht legt haarfijn uit: "Zo vermijden we een nieuwe lockdown"

Door de vrees van de derde golf vreest men ook voor een nieuwe lockdown. Volgens Steven Van Gucht kunnen we de Britse variant wel onder controle houden en dus een nieuwe lockdown vermijden.

“Het allerbelangrijkste is dat we de cijfers onder controle blijven houden. We zitten ongeveer aan 2.000 besmettingen per dag. Het aantal ziekenhuisopnames ligt rond de 130 per dag. Dat mag niet te veel oplopen", legt Van Gucht uit tegenover HLN.be. "Het maakt niet uit door welke variant dat wordt veroorzaakt. Een ziekenhuisopname is een ziekenhuisopname. We moeten dat onder controle houden.”

Volgens Van Gucht is een volledige lockdown echt nog wel te vermijden. “We zien nu in de cijfers dat de balans zeer fragiel is. Een klein beetje meer contacten en mobiliteit en je ziet dat het aantal besmettingen naar omhoog kruipt. Dus een klein beetje minder contacten en mobiliteit en we kunnen die trend doen keren. Het is een fragiel evenwicht, maar het kan ook in de andere richting gaan als we een beetje extra inspanningen doen.”

Populair

Laatste nieuws