Steven Van Gucht onthult of hij zelf al corona heeft gehad Royalty
Royalty

Steven Van Gucht onthult of hij zelf al corona heeft gehad

Steven Van Gucht onthult of hij zelf al corona heeft gehad

Steven Van Gucht was de afgelopen week te gast bij Peter, Wanne en Kawtar in ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op MNM. Heel wat mensen vragen zich af of de viroloog zelf eigenlijk al corona heeft gehad. Peter viel meteen met de deur in huis en vroeg het hem gewoon.

“Ik denk het niet, maar ik zou mijn bloed eens moeten laten testen”, zegt Van Gucht. “Maar ik heb zeker geen symptomen.” Eén keer heeft de viroloog bij zichzelf een test afgenomen met een wisser in de neus. “Wij hebben dat materiaal in het labo liggen. Ik had keelpijn en was toch wat ongerust, maar het was negatief. En verder is er eigenlijk geen indicatie geweest.”

Van Gucht heeft ook een zoon van 15 die hij voorlopig enkel in het weekend ziet. Hij heeft het gewoon te druk. “Hij beweert dat het allemaal goed gaat, maar ik denk dat het momenteel echt niet gemakkelijk is voor die mannen”, aldus de viroloog van Sciensano. “Mijn zoon zit veel op de computer, met onlinegames en heeft 50% thuisonderwijs, 50% in de klas met een mondmasker. Veel van zijn vrienden zitten thuis en komen vaak niet buiten. Qua sociaal contact is dit heel beperkt."

Populair

Laatste nieuws