Marc Van Ranst geeft advies: "Wie gebruikt dat nog? Echt niet doen" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst geeft advies: "Wie gebruikt dat nog? Echt niet doen"

Marc Van Ranst geeft advies: "Wie gebruikt dat nog? Echt niet doen"

De stoffen zakdoek zal uit het straatbeeld verdwijnen. Door het coronavirus grepen we meer en meer terug naar de papieren zakdoekjes. De stoffen zakdoek werd dan ook van de indexkorf gehaald. Terecht, vindt viroloog Marc Van Ranst.

“Je snuit in een lapje stof dat meteen vol komt te zitten met microben, bacteriën en virussen, en je steekt het in je zak”, zegt Van Ranst in Het Nieuwsblad. “Daarna neem je het weer in je handen, waarmee je vervolgens weer andere zaken aanraakt en anderen de hand schudt. Vroeger toch. Dat is niet echt het toppunt van hygiëne.”

“Trouwens: wie gebruikt dat nog?”, vervolgt Van Ranst. “Ik zie ze nergens meer. Ik herinner mij ze vooral uit mijn jeugd. Toen ik op de lagere school zal - intussen al lang geleden - werden ze zelfs nog doorgegeven. Als jij jouw zakdoek niet bij je had, kreeg je er wel eentje van een maat. Dat kan je nu niet meer maken. Stoffen zakdoeken zijn als houten klompen. Iets uit ons verleden, uit ­onze folklore, iets voor in Bokrijk.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws