-->

Pierre Van Damme benadrukt: “Het is heel belangrijk om dat te weten over de vaccins”

Pierre Van Damme benadrukt: “Het is heel belangrijk om dat te weten over de vaccins”
Maandag 1 Februari 2021 - 18:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Over het vaccin van AstraZeneca zijn er nog maar weinig gegevens bekend wat betreft de doeltreffendheid bij 55- en 65-plussers. Mensen vragen zich dan ook af of ze zullen mogen kiezen met welk vaccin ze worden ingeënt.

"Ik begrijp die vraag, ik krijg ook heel veel mails van mensen", zegt epidemioloog Pierre Van Damme op Radio 1. "Het is heel belangrijk om te weten dat het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) niets beslist heeft over 65-plussers en ook geen aanbevelingen doet. Ze zeggen alleen dat de gegevens daarover nogal schaars zijn. De landen moeten zelf een beslissing nemen hoe ze het vaccin inzetten. Mensen kunnen er van op aan dat wij dat in eer en geweten zullen doen.” 

Mensen zullen ook geïnformeerd worden met welk vaccin ze zullen worden ingeënt. ”Dat wordt meegedeeld op het moment van de inenting”, aldus Van Damme. “Die gegevens komen ook in Vaccinet (databank waar vaccinatiegegevens geregistreerd worden, nvdr.), met de naam en het lotnummer van het vaccin zodat mensen ook bij een 2e dosis hetzelfde vragen. Je gaat dat zelf ook kunnen downloaden en afdrukken. Ook hun behandelend arts zal dat kunnen doen. Dat is allemaal transparant”, klinkt het.

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  vaccins