Erika Vlieghe klaar en duidelijk: “Dat is echt niet mijn taak" Royalty
Royalty

Erika Vlieghe klaar en duidelijk: “Dat is echt niet mijn taak"

Erika Vlieghe klaar en duidelijk: “Dat is echt niet mijn taak"

De afgelopen week ontstond er enige opschudding toen enkele politici kritiek uitten op de experten die ons door de coronacrisis loodsen. Hen werd onder meer verweten aan ‘overcommunicatie’ te doen. De regering wil de experten in de toekomst een vergoeding geven, zodat ze echt in dienst werken van de overheid.

“Deze onkostenvergoeding verandert niks aan onze deontologie, dat zijn twee verschillende zaken”, zegt Erika Vlieghe onomwonden in Het Nieuwsblad. “Ons deontologisch uitgangspunt is dat we met de experts elk advies in consensus nemen. Dat wil zeggen dat iedereen dat achteraf ook verdedigt, ook al ben je het er misschien niet helemaal mee eens.”

“Dat betekent niet dat wij ook de politieke beslissingen moeten verdedigen, ook al zijn die op basis van dat advies genomen”, benadrukt Vlieghe. “We moeten die wel respecteren, maar het is niet aan ons om die ook nog eens te verdedigen. Dat is een taak voor de politici die deze beslissing hebben genomen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws