Er moet Erika Vlieghe absoluut iets van het hart: "Dit is bijzonder gevaarlijk" Royalty
Royalty

Er moet Erika Vlieghe absoluut iets van het hart: "Dit is bijzonder gevaarlijk"

Er moet Erika Vlieghe absoluut iets van het hart: "Dit is bijzonder gevaarlijk"

Vorige week kwamen de corona-experts plots in het oog van de storm terecht. Georges-Louis Bouchez verweet hen dat ze té vaak hun boekje te buiten gaan. “Als u aan politiek wil doen, moet u in de politiek stappen”, klonk het toen. Erika Vlieghe was niet opgezet met de uitspraken van de MR-voorzitter

“Ten eerste heeft meneer Bouchez openlijk de wetenschappelijke kwaliteit van onze adviezen in twijfel getrokken. Ik vind dat bijzonder gevaarlijk vanuit zijn positie”, zegt ze in Humo. “Ten tweede vertelde hij een aantal dingen over de vergoeding per vergadering die wij krijgen als experts - waarvan we trouwens nog geen cent gezien hebben - en over hoe wij het beleid van de regering meer zouden moeten verdedigen. Dat is zeer zorgwekkend.”

“Wij moeten als wetenschappers inderdaad onze woorden wikken, om mensen niet nodeloos bezorgd te maken, maar als wij vinden dat een situatie ernstig is, is het onze plicht dat te zeggen", benadrukt de infectiologe. "Wij mogen daar nooit over liegen", besluit ze.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws