Verheyen hakt knoop door over toekomst als trainer Sport
Sport

Verheyen hakt knoop door over toekomst als trainer

Verheyen hakt knoop door over toekomst als trainer

Gert Verheyen stopte onverwacht als coach van KV Oostende. In Humo doet hij zijn verhaal over zijn ontslag en spreekt hij over zijn toekomst als trainer.

"Ik beklaag me mijn keuze voor het trainerschap niet, noch die voor KV Oostende. Maar als je 14 op 30 haalt in je eerste tien wedstrijden, 8 op 30 in de volgende tien, en aan 5 op 30 zit in de laatste tien: welke trainer zou dat overleven? In normale omstandigheden was ik al lang ontslagen", zo zegt Verheyen.

"Er was veel niet naar mijn zin: op voetbalvlak, maar ook in de dagelijkse omgang en de beleving. Ik miste de drive bij de spelers. Nu zul je zeggen: ‘Gert, dat is normaal.’ Misschien, veel andere trainers klagen er ook over. Maar ik kan alleen vergelijken met hoe ik mijn job als speler zelf twintig jaar lang heb beleefd: dat was toch anders. Zolang je resultaten boekt, is dat niet zo erg. Ik kan absoluut leven met verlies. Maar tien matchen op een rij zonder overwinning? Ik trok me dat erg aan."

Verheyen nam zijn ontslagvergoeding bij Oostende niet op. "Omdat ik zo niet in elkaar zit: ik wil geen geld waar ik niet voor heb gewerkt. Hadden ze mij na tien speeldagen zelf ontslagen, dan had ik dat natuurlijk niet gezegd. Maar als elk jaar de helft van de trainers wordt buitengegooid, mag er toch eens één zijn die zelf zegt: ‘Het was niet goed genoeg.’", lacht hij.

Toekomst

Verheyen is niet van plan om te stoppen als trainer. "Ik heb zeker de ambitie om trainer te blijven en er iets van te maken. Hoe beter je bent, hoe beter je resultaten zullen zijn, en dan krijg je ook interessante voorstellen van grotere clubs. Meer valt er niet over te zeggen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws