Wout Van Aert verrast met zeer ongewoon besluit Sport
Sport

Wout Van Aert verrast met zeer ongewoon besluit

Wout Van Aert verrast met zeer ongewoon besluit

Wout Van Aert neemt een opmerkelijke beslissing over zijn volgende koers. Hij gaat namelijk Milaan-Sanremo rijden: 291 km lang. Dat terwijl hij zei dat die lange ritten nog niet aan hem zijn besteed.

"Wout volgt een alternatieve route richting de Vlaamse klassiekers", zegt Merijn Zeeman, ploegleider bij Jumbo-Visma, in Het Laatste Nieuws. "De meeste renners rijden nu Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico, maar Wout kiest samen met een paar ploegmaats voor een trainingsweek in Spanje."

"We hebben in het verleden gemerkt dat sommige renners vermoeid uit die rittenkoersen durven komen, zeker als het slecht weer is, zoals nu in Parijs-Nice. Wij denken dat ze straks een hoger niveau gaan halen na een stevig trainingsblok."

Roglic en Groenewegen doen niet mee aan Milaan-Sanremo. Van Aert lijkt dus zijn eigen kans te mogen gaan. "Je zou kunnen zeggen dat we met een groep vrijbuiters starten, maar dat is niet helemaal waar aangezien Milaan-Sanremo een heel gecontroleerde koers is", zegt Zeeman. "Veel vrijheid krijg je niet. Wout moet proberen de Poggio te overleven en kan dan proberen te sprinten voor een ereplaats."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws