Moeder van Anuna De Wever: "Ze wordt gepest op school" Royalty
Royalty

Moeder van Anuna De Wever: "Ze wordt gepest op school"

Moeder van Anuna De Wever: "Ze wordt gepest op school"

Katrien Van Der Heyden, de moeder van klimaatactiviste Anuna De Wever, vertelt in Dag Allemaal dat haar dochter gepest werd op school. Dat was zo zelfs nog toen ze de klimaatacties begon.

"Ik waarschuwde mijn dochter aan de vooravond van de eerste mars, omdat ik vreesde dat er geen kat zou opdagen. Stel dat ze dan terug naar haar klas moest, waar ze al gepest wérd, dan zou ze de rest van het schooljaar vast worden uitgelachen. Ze was echter bereid om desnoods die ‘walk of shame’ te doen", vertelt Katrien in Dag Allemaal.

"Dat typeert haar: het kan haar niet schelen wat anderen van haar denken. Ze is altijd al een buitenbeentje geweest. Haar rechtvaardigheidsgevoel is in elk geval altijd groot geweest. Ze kijkt al haar hele leven met een kritische blik naar de wereld."

De Wever wordt onder meer gepest vanwege het feit dat ze zich geen jongen of meisje voelt. "Onder andere, ja", zegt haar mama. "Anuna is wat men ‘genderfluïde’ noemt. Vroeger moest ik voortdurend aan mensen uitleggen wat dat betekent, nu gelukkig minder."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws