Erika Vlieghe houdt haar hart vast: “Hier zijn wij erg bezorgd over” Royalty
Royalty

Erika Vlieghe houdt haar hart vast: “Hier zijn wij erg bezorgd over”

Erika Vlieghe houdt haar hart vast: “Hier zijn wij erg bezorgd over”

Infectiologe Erika Vlieghe, voorzitter van het adviesorgaan GEMS, is bezorgd over de beslissing van het Overlegcomité vrijdag om de kappers vanaf 13 februari te heropenen. "Een netto toename van de contacten, is een netto toename van het risico op verdere verspreiding", zei ze daarover vrijdag in 'Terzake'.

"Wij zijn vooral ongeruste mensen, wij leven altijd met een blik op de curve. Die is beter beter dan in andere landen, maar die laat ons ook niet heel veel ruimte en daar zijn wij erg bezorgd over", aldus Vlieghe, die zegt zich vooral zorgen te maken over de toename van het aantal contacten die de heropening van de kappers met zich mee zal brengen.

"Een netto toename van de contacten, is een netto toename van het risico op verdere verspreiding. Elk stukje dat je openzet, hoe goed je dat ook beveiligd, geeft een extra risico in een situatie die wat fragiel is, dat is onze bezorgdheid.” Vlieghe had voor het Overlegcomité al laten verstaan dat ze de situatie "te fragiel" vindt om versoepelingen door te voeren. "Laat ons op het voorzichtige elan verdergaan", zei ze daar vrijdagochtend nog over.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws