Steven Van Gucht heeft geen goed nieuws voor contactberoepen: “Ik steek er mijn hand niet voor in het vuur" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht heeft geen goed nieuws voor contactberoepen: “Ik steek er mijn hand niet voor in het vuur"

Steven Van Gucht heeft geen goed nieuws voor contactberoepen: “Ik steek er mijn hand niet voor in het vuur"

Afgelopen vrijdag besliste het Overlegcomité dat de kappers vanaf 13 februari de deuren weer mogen openzetten voor hun klanten. Andere contactberoepen moeten wachten tot 1 maart. Volgens Steven Van Gucht bestaat de mogelijkheid dat zij toch nog langer zullen moeten wachten.

“In de eerste plaats ben ik blij voor de kappers en ook voor de klanten met een wilde haardos. Ik behoor daar ook toe”, lacht Van Gucht in ‘Het Journaal’. “Maar we moeten wel beseffen dat dat niet gratis komt. 24.000 kappers in België: als je dat begint op te tellen, dan zitten we toch al gauw aan meer dan een miljoen dichte contacten per week die er gaan bijkomen.”

Dat de andere contactberoepen vanaf 1 maart opnieuw zullen kunnen opstarten, daar durft Van Gucht zijn geld niet op inzetten. “Alles gaat opnieuw van de cijfers en de epidemiologische situatie afhangen”, zegt Van Gucht. “1 maart, dat is nog een kleine maand te gaan, en er kan nog heel veel gebeuren. Als alles goed gaat, staan we er misschien al wat beter voor. Maar het zou ook de andere kant kunnen uitgaan en dan durf ik mijn hand niet in het vuur te steken voor 1 maart om eerlijk te zijn.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws