Peter Vandenbempt haalt zwaar uit naar liegende trainer: "Ronduit pijnlijk" voetbal
voetbal

Peter Vandenbempt haalt zwaar uit naar liegende trainer: "Ronduit pijnlijk"

Peter Vandenbempt haalt zwaar uit naar liegende trainer: "Ronduit pijnlijk"

Trainers durven soms wel eens in de clinch gaan na een wedstrijd. Om verschillende redenen, maar Standard-coach Mbaye Leye stoorde zich bij OHL-collega Marc Brys vooral aan één iets.

"Met die ergernis heeft Leye wel gelijk", vond analist Peter Vandenbempt bij Sporza. "Marc Brys vond het nodig om voor de zoveelste keer een andere ploeg door te geven voor de wedstrijd dan die waarmee hij zou starten. Hij vindt dat blijkbaar een geweldige vondst. Keer op keer, maar dat slaat wat mij betreft nergens op."

Vooral omdat Brys niet de moed had om zijn manoeuvre toe te geven. "Helaas bleek hij er op de persconferentie dan ook nog over te liegen, want gevraagd waarom hij dat deed zei hij: 'Ik kreeg de ploeg van Standard onder ogen. Een zeer offensieve ploeg. En dan heb ik mijn strategie daaraan aangepast, heb ik drie verdedigers gezet en heb ik een andere speler opgesteld dan ik initieel van plan was.'"

Pijnlijk

Dat was echter buiten zijn spelersgroep gerekend. "Maar helaas zei een van zijn spelers achteraf nietsvermoedend en eerlijk dat ze de bewuste ploeg al van de dag zelf kenden, dus vele uren daarvoor", onthulde Vandenbempt.

"Dat is ronduit pijnlijk voor Marc Brys, die hier al jaren en terecht als een van onze beste coaches wordt neergezet. Die heeft dit soort onnozele spelletjes echt niet nodig."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws