‘Guardiola staat voor blok, De Bruyne krijgt zijn zin met monstertransfer’  voetbal
voetbal

‘Guardiola staat voor blok, De Bruyne krijgt zijn zin met monstertransfer’ 

‘Guardiola staat voor blok, De Bruyne krijgt zijn zin met monstertransfer’ 

Kevin De Bruyne (29) stapte in de zomer 2015 over naar Manchester City en baande zich daar een weg naar de absolute top. Het leverde De Bruyne aandacht op van enkele andere grootmachten, die ook in de voorbije maanden stevig aan zijn mouw trokken.

Er was sprake van Real Madrid en Barcelona, terwijl ook Juventus en Paris Saint-Germain werden genoemd als potentiële nieuwe werkgever. Al lijkt het uiteindelijk niet zo'n vaart te gaan lopen. De Bruyne zou van plan zijn om bij Manchester City te blijven. De Rode Duivel zou zijn in 2023 aflopende contract willen verlengen. Maar enkel onder bepaalde voorwaarden.

Zo wil KDB een aanzienlijke salarisverhoging én wil hij dat de huidige ploeg van Manchester City een serieuze kwaliteitsinjectie krijgt. Engelse bronnen melden dat De Bruyne bij het bestuur van Man City heeft aangedrongen op de komst van Romelu Lukaku. Volgens De Bruyne is Big Rom exact wat City nodig heeft.

Guardiola overtuigen

De beleidsbepalers van Manchester City waren al snel volledig mee in het verhaal. Zij worden wild van het idee dat De Bruyne assists zou kunnen versturen naar Lukaku. Pep Guardiola overtuigen, dat zou een ander paar mouwen geweest zijn. De Spaanse coach was aanvankelijk niet gewonnen voor het idee.

Ondertussen zouden de kaarten al anders liggen. Guardiola wil De Bruyne tevreden houden en hem al zeker niet verliezen. Daarom is het tactische genie gaan nadenken over hoe hij Lukaku kan inpassen in zijn manier van spelen. Pep ziet de komst van Big Rom ondertussen wél zitten en zou zijn fiat hebben gegeven aan het City-bestuur.

De eigenaars van The Cityzens gaan nu alles op alles zetten om Lukaku in de zomer naar het Etihad Stadium te halen. Man City is bereid om de geldbeugel open te trekken voor de Rode Duivel. Er is nu al sprake van een transfersom van meer dan 100 miljoen euro. Bij Manchester United zullen ze groen lachen. Op Old Trafford kon Lukaku zich nooit doorzetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws