Er moet Delphine Lecompte iets van het hart over haar deelname aan ‘De Slimste Mens’: “Ik spuw hierop” Buitenland
Buitenland

Er moet Delphine Lecompte iets van het hart over haar deelname aan ‘De Slimste Mens’: “Ik spuw hierop”

Er moet Delphine Lecompte iets van het hart over haar deelname aan ‘De Slimste Mens’: “Ik spuw hierop”

Vóór haar deelname aan ‘De Slimste Mens’ was Delphine Lecompte een nobele onbekende dichteres. Na haar passage in Vlaanderens populairste televisiequiz schoot haar naambekendheid de hoogte in, en veranderde haar leven plots drastisch.

“Tijdens en na ‘De Slimste Mens’ kreeg ik volstrekt onwenselijke roem”, zegt Delphine in De Morgen. Plots was iedereen geïnteresseerd in alles wat er zich in haar leven afspeelde. Dat zag ze echter niet graag gebeuren. “Ik spuw op deze volstrekt onwenselijke roem”, klinkt het. “Roem is hol en huiveringwekkend, versmachtend. Een muilkorf, een dwangbuis”, klinkt het.

“Na mijn deelname aan ‘De Slimste Mens’ brak het angstzweet me uit”, vervolgt de schrijfster die het tot in de finale schopte. “Ik was plots populair en dus gekneveld en monddood gemaakt; een schattig scharminkeltje dat vertederde door haar ontwapenende bedeesdheid en dat af en toe (meestal ongewild) grappig uit de hoek kwam.”

Niet schattig

Het is tijd dat de mensen beseffen dat de Delphine die opdraafde in ‘De Slimste Mens’ slechts een facet van haar is. “Ik ben niet schattig en nooit inschikkelijk geweest”, benadrukt ze. “Behaagzucht is me vreemd en ik eis ten allen tijde het recht op om schokkende dingen te zeggen en om me onfatsoenlijk, schurend en onaangepast te gedragen.”

Populair

Laatste nieuws