Erg moeilijk voor Eddy Planckaert: “Het ging gewoon niet meer" Buitenland
Buitenland

Erg moeilijk voor Eddy Planckaert: “Het ging gewoon niet meer"

Erg moeilijk voor Eddy Planckaert: “Het ging gewoon niet meer"

Eddy Planckaert is een van onze meest succesvolle Belgische wielrenners aller tijden. Hij won zeer veel, maar had eigenlijk een relatief korte carrière van amper tien jaar.

"Dat heeft te maken met het reglement dat toen bepaalde dat je pas beroepsrenner mocht worden op je 22 waardoor ik 4 jaar verloren heb”, zegt Eddy op Radio 2. “En dan was er die dubbele hernia, waardoor ik eigenlijk bij de profs altijd met rugpijn heb gereden. Op een bepaald moment ging het echt niet meer en ben ik dus wel moeten stoppen, maar anders had ik zeker nog een paar klassiekers gewonnen, zeker weten.”

"Maar goed, heb ik alles uit mijn carrière gehaald? Eigenlijk wel”, aldus Eddy. “Want ik heb mij ook fantastisch goed geamuseerd. Renners worden soms vergeleken met paters. Eten, slapen, rusten en koersen. Dat is het. Maar ik niet hoor. Echt niet. Ik heb geleefd! En mocht ik de keuze opnieuw mogen maken, ik zou weer gaan koersen. Direct!”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws