-->

Geert Molenberghs maakt zich ernstige zorgen over één bepaalde coronamutant in ons land: "Deze moeten we goed in de gaten houden"

Geert Molenberghs maakt zich ernstige zorgen over één bepaalde coronamutant in ons land:
Zaterdag 13 Februari 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het aantal besmettingen per dag daalt opnieuw onder de 2.000 en ook het aantal ziekenhuisopnames daalt opnieuw. Biostatisticus Geert Molenberghs ziet het steeds positiever in voor ons land. Al maakt Molenberghs zich wel zorgen over de Zuid-Afrikaanse mutant.

"Elke week die voorbijgaat met het plateau waar we nu op zitten, is een week gewonnen”, zegt Molenberghs in Het Laatste Nieuws. “Situaties zoals in Ierland en het Verenigd Koninkrijk - en nu Portugal - hebben we alvast kunnen vermijden. Ons land heeft zelfs aangeboden om Portugese patiënten over te nemen.

"Bij al dat goede nieuws moeten we toch één bedenking maken: de Zuid-Afrikaanse variant. Die is even besmettelijk als de Britse, maar heeft iets meer de neiging om zich te onttrekken aan het vaccin.  Zal de Zuid-Afrikaanse variant, die nu nog maar verantwoordelijk is voor 5% van de besmettingen, dominanter worden dan de Britse? Het is in ieder geval een mutant die we goed in het oog moeten houden.”

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus