Steven Van Gucht ziet het niet graag gebeuren: “Dit moet absoluut veranderen” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht ziet het niet graag gebeuren: “Dit moet absoluut veranderen”

Steven Van Gucht ziet het niet graag gebeuren: “Dit moet absoluut veranderen”

We zien het de laatste tijd meer en meer: mensen die twee mondmaskers dragen voor ‘extra bescherming’. Zelfs koningin Mathilde nam afgelopen week het zekere voor het onzekere en trok een dubbel mondmasker aan tijdens haar bezoek aan het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper.

Maar wat blijkt? Zo’n dubbel mondmasker zorgt helemaal niet voor extra bescherming. Integendeel, zelfs: volgens Steven Van Gucht is het geen goed idee. “We kunnen meer winst boeken door het masker correct te dragen waar dat moet, in plaats van er twee op te doen”, benadrukt Van Gucht in Het Nieuwsblad. “Mensen dragen ze nog steeds niet altijd over de neus, dragen een te groot masker of doen het af op het openbaar vervoer om te bellen. Dat moet absoluut veranderen.”

Een dubbel mondmasker maakt het leven ook minder aangenaam: de ademhaling wordt bemoeilijkt, en ook de verstaanbaarheid verslechterd. “Mensen doen het mondmasker dan af of gaan dichter bij elkaar staan”, aldus Van Gucht. “Terwijl die afstand net zo belangrijk is. Dat maakt het dubbele mondmasker eigenlijk veel onveiliger.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws