Bart De Wever spreekt erg verrassende taal over Frank Vandenbroucke: "Als het moet, kan ik dat bij hem" Politiek
Politiek

Bart De Wever spreekt erg verrassende taal over Frank Vandenbroucke: "Als het moet, kan ik dat bij hem"

Bart De Wever spreekt erg verrassende taal over Frank Vandenbroucke: "Als het moet, kan ik dat bij hem"

Bart De Wever (N-VA) heeft zowaar lof voor een van zijn politieke tegenstanders. De samenwerking met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) verloopt uitstekend, zo blijkt.

"Hij neemt mij serieus, en ik hem", legt De Wever uit. "Ik ben het ideologisch oneens met hem, maar ik vertrouw hem wel. Hij staat altijd ter beschikking. Dat is belangrijk voor een burgemeester. Als dat moet, kan ik hem om 23 uur bellen. Dat is andere koek dan zijn voorgangster, Maggie De Block (Open VLD), die ik nooit gehoord heb."

"Ik wil ook niet doen wat Bouchez (MR-voorzitter, red.) al weken doet: valse hoop geven en verwarring scheppen. Dat helpt niemand vooruit. (denkt na) Ik heb twee rode draden in deze crisis. De maatregelen moeten wetenschappelijk onderbouwd zijn én een wettelijke grondslag hebben. Het eerste zit goed, het tweede niet. Het kan niet zijn dat een minister met één pennentrek fundamentele vrijheden inperkt. Wij hebben daarom zelf een crisiswet geschreven. Die gaat binnenkort naar het parlement."

Populair

Laatste nieuws