'Vrees voor coronabom in kleedkamer Club Brugge: Europese kwalificatie in gevaar' voetbal
voetbal

'Vrees voor coronabom in kleedkamer Club Brugge: Europese kwalificatie in gevaar'

'Vrees voor coronabom in kleedkamer Club Brugge: Europese kwalificatie in gevaar'

Moet Club Brugge al een streep trekken door de Europa League nog voor het avontuur is begonnen? Die mogelijkheid bestaat, want de vraag is in hoeverre corona schade zal toebrengen in de kleedkamer.

Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws melden immers dat Stefano Denswil en Matej Mitrovic maandagochtend positief testen. Afgelopen zondag voelden ze zich niet al te best. Daarom stapten zij niet op de bus naar Charleroi. Ook Charles De Ketelaere werd maandag naar huis gestuurd met ziektesymptonen, zo goed als zeker dus ook corona.

Hoewel iedereen vorige donderdag, in aanloop naar de competitiematch tegen Charleroi, nog negatief bleek, waart het Covid-19-virus nu dus rond in de kleedkamer. Vorige week hadden er ook al een aantal werknemers positief getest op het virus. Omdat niemand onder hen in contact was gekomen met één of meerdere spelers, had Club er goeie hoop op dat de kern virusvrij zou blijven. Niet dus.

Zenit

De kans is nu zeer reëel dat er nóg spelers besmet zijn geraakt. En hoe meer spelers er uitvallen, hoe meer de kwalificatiekansen slinken natuurlijk. Club Brugge moest het in oktober vorig jaar in de uitmatch bij Zenit Sint-Petersburg ook al zonder Mignolet, Kossounou en Krmencik doen.

Club Brugge wacht nu bang af, weet Het Laatste Nieuws. Tot dinsdagochtend om precies te zijn, want dan zal UEFA de resultaten van de Covid-19 testen bekendmaken.

Populair

Laatste nieuws