Steven Van Gucht waarschuwt: “Zo komen we toch nog in de problemen” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht waarschuwt: “Zo komen we toch nog in de problemen”

Steven Van Gucht waarschuwt: “Zo komen we toch nog in de problemen”

Volgens Steven Van Gucht is het nog te vroeg om voorspellingen te doen over versoepelingen, ook al gaan de coronacijfers de goede kant uit. De drempel blijft vooralsnog hetzelfde: 75 ziekenhuisopnames per dag.

"Het is moeilijk om te voorspellen dat de cijfers zullen blijven dalen", zegt Van Gucht in ‘Het Journaal'. “Ik heb me daar in het verleden al een paar keer aan gewaagd en dat is niet altijd uitgekomen. Voorlopig zitten we op een goed traject, maar de cijfers gaan heel traag naar beneden. Als je kijkt naar de ziekenhuisopnames, dan kan je misschien in maart de drempel van 75 opnames per dag kunnen halen. Als je daar drie weken onder blijft, dan kan je versoepelen.”

"We hebben een plan en we moeten dat volgen”, benadrukt de viroloog. “Dat is het beste wat we nu kunnen doen. Het kan wat langer duren, maar het kan misschien ook sneller gaan. Dat weten we niet. Het is een heel moeilijk te voorspellen traject. We zitten nog steeds op een plateau.”

Komende 100 jaar

"Als je te snel versoepelt, dan kan je de trend misschien te vroeg keren en kom je toch nog in de problemen", klinkt het nog. "Als je versoepelt, moet je dat kunnen doen voor de komende honderd jaar en niet voor de komende maand. Beter iets langer wachten dan te snel willen zijn en de cijfers naar boven zien gaan", besluit Van Gucht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws