-->

Geert Molenberghs optimistisch over heropening horeca: "Daar mogen we aan denken"

Geert Molenberghs optimistisch over heropening horeca:
Woensdag 17 Februari 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Geert Molenberghs was dinsdagochtend te gast in 'De Ochtend’ op Radio 1. Hier liet de biostatisticus weten dat we nog zeker zes weken voorzichtig moeten zijn door de uithaal van de Britse coronavariant.

"We moeten beseffen dat we nog volop in de uitrol zitten van de Britse variant", aldus Molenberghs. "Naar schatting 50% van de bevestigde besmettingen is met die variant, de komende weken zal het fel gaan. Dat is een normaal verloop. We zullen van 50 naar 80% gaan. Die periode van 4 tot 6 weken moeten we voorzichtig zijn. De variant zal druk zetten.”

Hebben we perspectief, mogen we denken aan de heropening van de horeca in pakweg de paasvakantie? "Daar mogen we aan denken", zegt Molenberghs. "Er zijn voordelen, zoals het seizoenseffect en de vaccinaties die op gang komen. We verwachten tegen die achtergrond de cijfers onder controle te houden en te zien dalen. Dan kan er stapsgewijs gedacht worden aan versoepelingen. Maar we gaan daar geen data op kleven, tenzij het dichtbij komt. Dat is ook iets wat de overheid bepaalt."

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus  I  horeca