Klacht tegen Dries Van Langenhove na kwade telefoontjes Politiek
Politiek

Klacht tegen Dries Van Langenhove na kwade telefoontjes

Klacht tegen Dries Van Langenhove na kwade telefoontjes

Scholengroep Gent van het GO! Gemeenschapsonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap gaat een klacht indienen tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove. De scholengroep pikt het niet dat Van Langenhove een lerares thuis opbouwde over de inhoud van een les over racisme.

Eerst belde de leider van Schild en Vrienden naar het privénummer van de lerares en nadien ook nog naar de schooldirectie om zijn beklag te doen. Omdat hij geen gehoor vond dregide hij met een klacht bij het Agentschap voor Onderwijsdiensten Agodi.

"Binnen het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap is ons pedagogisch project erop gericht om leerlingen als actieve burgers op te voeden", meldt het Go! Onderwijs aan Apache.

"Dat betekent met respect en openheid en vanuit een gelijkwaardigheid een mening kunnen formuleren en ook openstaan voor andere meningen. Het is de taak van leerkrachten om een open discussie in een klas mogelijk te maken. Die pluralistische basishouding en open dialoog vinden wij belangrijk en is het kader waarbinnen gewerkt wordt. In die zin is het niet gepast dat buitenstaanders, politici of anderen, dicteren wat er in een les aan bod kan komen en wat niet.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws