Werk aan de winkel voor Wout van Aert: “Dit moet hij echt vermijden" Wielrennen
Wielrennen

Werk aan de winkel voor Wout van Aert: “Dit moet hij echt vermijden"

Werk aan de winkel voor Wout van Aert: “Dit moet hij echt vermijden"

Wout van Aert is in Tenerife bezig aan zijn voorbereiding voor het wielervoorjaar. Er is nog wel wat werk aan de winkel: de Belgisch kampioen veldrijden staat nog zo'n twee kilo te zwaar.

"Twee kilo, dat is 7.000 calorieën of iets meer per kilo. Dat maakt 15.000 kilocalorieën. Dat is heel veel en dat heeft zijn tijd nodig”, zegt Marc Lamberts, de coach van Wout van Aert. "Die tijd gaan we ook nemen. Keihard trainen bovenop de Teide en een dieet volgen, dat gaat niet samen. Beetje bij beetje brengen we zijn gewicht naar beneden.”

De voeding van WvA wordt dan ook nauwgezet opgevolgd door Martijn Redegeld, de nutritionist van Jumbo-Visma. "Terwijl de ander voor het slapengaan nog quark eet met heel veel eiwitten in, wordt dat bij Wout beperkt”, aldus Lamberts. "We kijken er wel op toe dat hij voldoende eiwitten en voedingsstoffen binnen krijgt om te kunnen recupereren van zijn trainingen. Maar ook niets meer. Daar wordt echt tot op het randje gewerkt. Een schepje quark extra, dat moet Wout vermijden."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws