Hendrik Vuye en Veerle Wouters stappen uit de politiek Politiek
Politiek

Hendrik Vuye en Veerle Wouters stappen uit de politiek

Hendrik Vuye en Veerle Wouters stappen uit de politiek

Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters stoppen met politiek. Dat laten ze weten in een interview met Knack. Het scheelde niet veel of ze hadden samen met Jean-Marie Dedecker naar de kiezer gestapt, maar die koos er uiteindelijk voor om lijstduwer te worden op de West-Vlaamse Kamerlijst van N-VA.

Vuye en Wouters zetelden als onafhankelijken na hun exit bij de N-VA. Hun tweemansfractie heette Vuye&Wouters. Vanaf 2017 werkten ze aan hun politieke toekomst. Er lagen twee scenario's op tafel. Een kiesalliantie met het Vlaams Belang was een optie. “De favoriete optie was ‘een Forza Flandria met iedereen erbij: wij, Jean-Marie, het VB, nog een paar ‘figuren’ met naam uit de Vlaamse rechterzijde en gewezen VB’ers zoals Frank Vanhecke. Maar dat botste op een njet bij het VB”, klinkt het.

Jankende Francken

Er werd ook gedacht aan een samenwerking met Dedecker. “Ik ben er zeker van dat wij met een lijst rond hem los over de kiesdrempel zouden gaan”, verklaart Hendrik Vuye. Uiteindelijk koos Dedecker voor N-VA. “De N-VA is onze gesprekken voor een samenwerking te weten gekomen. Daarop is Theo Francken naar Jean-Marie Dedecker gestuurd om hem te overhalen. Hij is daar beginnen te janken en heeft Jean-Marie overgehaald.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws