Goedele Liekens vertelt openhartig over belangrijk moment in haar strijd tegen kanker: “Dat betekent foute boel" Buitenland
Buitenland

Goedele Liekens vertelt openhartig over belangrijk moment in haar strijd tegen kanker: “Dat betekent foute boel"

Goedele Liekens vertelt openhartig over belangrijk moment in haar strijd tegen kanker: “Dat betekent foute boel"

Goedele Liekens heeft een belangrijke dag in haar strijd tegen kanker achter de rug. Ze heeft namelijk een PET-scan laten nemen. Deze moest uitwijzen of er sprake was van uitzaaiingen.

“Je hangt een klein uurtje aan het infuus zodat een radioactieve stof zich door je lichaam kan verspreiden", laat Goedele weten in haar column voor Het Laatste Nieuws. "Daarna ga je onder de scanner en kijkt men waar die stof zich heeft genesteld. Kwaadaardige cellen zijn dol op deze radioactieve suiker. Op plaatsen waar je letterlijk 'licht geeft', is het dus foute boel.”

Goedele ging met een klein hartje het verdict aanhoren. "Gek hoe ik dit per se in mijn eentje wil doen", aldus Goedele. "Niet zielig. Geen patiënt. Flink zijn. We kennen het ondertussen. De PET-scan is goed. Op één klein plekje na dat oplicht achteraan op nierhoogte.” Gelukkig is het niets om ongerust over te zijn. "Waarschijnlijk is het 'alarmlichtje' te wijten aan het feit dat ik tijdens de scan bewoog, meent de radioloog”, klinkt het.

Populair

Laatste nieuws