-->

Professor Geert Molenberghs over versoepelingen: "Dit is gewoon niet realistisch”

Professor Geert Molenberghs over versoepelingen:
Zaterdag 20 Februari 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Met de heropening van de kappers zijn de eerste voorzichtige versoepelingen een feit. Ook in de woonzorgcentra krijgen de bewoners nu meer bewegingsvrijheid en mogen ze meer bezoek ontvangen. Ook de andere sectoren snakken naar versoepelingen. Er wordt geopperd om bijvoorbeeld activiteiten in de buitenlucht door te laten.

Volgens professor Geert Molenberghs moet daar echter een kanttekening bij geplaatst worden: niet alles kan buiten georganiseerd worden. "Pedicures hun werk op de stoep laten doen, is niet realistisch", zegt Molenberghs in Het Laatste Nieuws.

“De terrassen van cafés en restaurants openen als het beter weer wordt, is wel een mogelijkheid", klinkt het. "Net zoals in het najaar zou men de uitbaters kunnen toelaten om rijstroken in te nemen en hun terrassen groter te maken. En er kunnen (halfopen) tenten geplaatst worden." 

Voetbalwedstrijd

Op zich kan men heel ver gaan in dergelijke versoepelingen, zolang er maar voldoende afstand kan gehouden worden. “Probleem is dat je dan geconfronteerd wordt met het 'voor en na’”, aldus Molenberghs. “Heel veel sectoren zeggen terecht dat ze hun activiteiten veilig kunnen organiseren. Dat klopt, maar de mensen moeten er wel naartoe en nadien weer naar huis. Als je na een veilige voetbalwedstrijd op een overvol metrostel terechtkomt, neemt de kans op besmetting weer toe."

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus