'Koeman per direct weg, bondscoach Martínez begint aan duobaan bij Barcelona' voetbal
voetbal

'Koeman per direct weg, bondscoach Martínez begint aan duobaan bij Barcelona'

'Koeman per direct weg, bondscoach Martínez begint aan duobaan bij Barcelona'

De pijnlijke 1-4-nederlaag tegen PSG in de Champions League blijft nazinderen in Barcelona. In zoverre dat de schande enkel uitgewist lijkt te kunnen worden door een ontslag van Ronald Koeman.

Diverse bronnen rond Barcelona melden dat de Nederlandse trainer eerstdaags ontslagen wordt, nog los van het resultaat van de competitiematch zondag tegen het bescheiden Cadiz. De crisis is zó groot dat er echt wel iets moet gebeuren.

Joan Laporta, de topfavoriet om de nakende presidentsverkiezingen bij Barça naar zich toe te trekken, drukt achter de schermen door om de trainer aan te stellen waar hij gek van is. En dat is niemand minder van Roberto Martínez.

Constructie

De Belgische bondscoach, van wie al langer verwacht wordt dat hij na het EK stopt, wil deze gouden kans niet laten liggen. Maar omdat hij ook de Rode Duivels niet in de steek wil laten zo kort voor een groot toernooi, wordt er aangestuurd op een duobaan.

Naar verluidt zou ook de Belgische voetbalbond bereid zijn zich neer te leggen bij die constructie. Omdat het maar om enkele maanden gaat, maar vooral omdat ze zo vlak voor het EK niet opeens nog een andere bondscoach moeten aanstellen. Dat zou de kansen op een goed resultaat alleen maar in het gedrang brengen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws