Michel Wuyts doet verrassende uitspraak over Mathieu van der Poel: "Dat was bij Sven Nys toch anders" Wielrennen
Wielrennen

Michel Wuyts doet verrassende uitspraak over Mathieu van der Poel: "Dat was bij Sven Nys toch anders"

Michel Wuyts doet verrassende uitspraak over Mathieu van der Poel: "Dat was bij Sven Nys toch anders"

Na dit weekend zit het veldritseizoen er alweer op. We hebben veel mooie crossen gezien, maar het moet gezegd: als de twee tenoren, Wout van Aert en Mathieu van der Poel meerijden, scheert de populariteit van de sport de hoogste toppen. Michel Wuyts wil echter niet gezegd hebben dat de cross dood zonder de twee kampioenen.

"Daar weiger ik aan mee te doen”, zegt de wielercommentator aan Sporza. "Voor de cross in Lille hadden we 880.000 kijkers. Dan is het redelijk ridicuul om te zeggen dat het dood is zonder hen. We zullen wel met de realiteit moeten leven dat die twee wereldtoppers op de weg passanten zijn in het veld. Helemaal nieuw is dat fenomeen niet. In de periode van vader van der Poel heeft zich hetzelfde voorgedaan."

"Maar als van Aert en van der Poel op hun best zijn, dan haalt de cross een niveau dat ik in de voorbije 25 jaar niet gezien heb”, aldus Wuyts. "En dat heeft dan vooral met snelheid van uitvoering te maken. Dat impliceert veel: risicorijkheid, het agressief behandelen van obstakels, een uur zonder een moment van rust, ... En ik wik en weeg mijn woorden, maar dat was vroeger in de topperiode van Sven Nys anders.”

Populair

Laatste nieuws