Zaterdag 20 Februari 2021 - 19:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

‘Thuis’ zwaar onder vuur: "Onbegrijpelijk, een echte schande dat zij dit doen”

 ‘Thuis’ zwaar onder vuur:

Een scène die donderdagavond in ‘Thuis’ te zien was, viel niet in goede aarde bij dierenrechtenorganisatie GAIA. Het gaat om het moment waarop Tom de loftrompet afsteekt over een topwijntje. Daarover zegt hij zonder schroom: “Ideaal voor bij een goed stukje ganzenlever.”

En daar heeft GAIA allerminst begrip voor. “‘Thuis’ draagt, onder meer door zijn hoge kijkcijfers, een zware maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat de makers foie gras, een product geproduceerd op basis van dierenmishandeling, promoten, is dan ook een echte schande”, zegt Ann De Greef, directeur van GAIA, dat al meer dan 25 jaar de wreedheid aanklaagt die verbonden is aan het maken van foie gras.

“Het is dan ook onbegrijpelijk dat een populaire serie als ‘Thuis' promotie maakt voor foie gras”, aldus De Greef. “Of de scenarioschrijvers zijn zich niet bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, of ze geven niets om het dierenwelzijn", klinkt het streng. “Hoe dan ook: één miljoen kijkers kregen gisteren de boodschap dat foie gras eten prima is.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Thuis  I  shownieuws