Maandag 22 Februari 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bo Van Spilbeeck doet opmerkelijke bekentenis: “Ik kan daar eindelijk afscheid van nemen”

Bo Van Spilbeeck doet opmerkelijke bekentenis: “Ik kan daar eindelijk afscheid van nemen”

Toen Bo Van Spilbeeck wereldkundig maakte dat ze als een vrouw door het leven zou gaan, voelde ze zich bevrijd. Als bekend gezicht kwam daar heel veel media aandacht bij kijken: ze kreeg dan ook de nodige kritiek en grapjes over zich heen.

”Maar ik stond stevig genoeg in mijn schoenen en zat goed in mijn vel, zeker na mijn transitie, om tegen zo’n dingen te kunnen”, zegt Bo op Radio 2. “Dus ik had daar zeker geen problemen mee. Maar ik kan me voorstellen dat als je zélf niet goed in je vel zit als transgender, je dat minder grappig vindt.”

Een karaktertrek van Bo is dat ze moeilijk dingen weg kan gooien. “Misschien heeft dat met mijn naoorlogse opvoeding te maken”, aldus de VTM-journaliste. "We leerden om zelfs restjes touw of kaars bij te houden. Maar nu, de laatste weken, ben ik begonnen met dingen uit het verleden weg te gooien. Maar dat gaat nog even duren”, lacht ze. “Ik voel nu dat ik daar klaar voor ben. Bijvoorbeeld kleren en schoenen waarvan ik nu denk ‘mijn god, heb ik dat ooit gedragen?’. In het begin kon ik daar nog geen afscheid van nemen, maar nu wel.”

TAGS  I  Bo Van Spilbeeck  I  shownieuws