-->

Peter Vandenbempt maakt Kompany af: "Te dom om de keuzes te begrijpen"

Peter Vandenbempt maakt Kompany af:
Maandag 22 Februari 2021 - 15:30   I   door Redactie

Neen, een goede beurt heeft Vincent Kompany allerminst gemaakt in de verloren partij tegen KV Kortrijk. Dat vonden de fans, maar zeker ook de analisten. Peter Vandenbempt voorop.

Op Sporza maakt Vandenbempt elke maandag zijn analyse van de afgelopen speeldag. En natuurlijk kon hij niet voorbij aan Anderlecht. "Ik vind dat Kompany als trainer een slechte beurt gemaakt heeft, met een paar keuzes die finaal niemand begrepen heeft. Dat is toch niet omdat iedereen te dom is om ze te begrijpen."

"Zelfs als de uitleg wellicht is dat wedstrijdselecties gemaakt worden op basis van de trainingen tijdens de week, zijn die keuzes wat mij betreft gewoon niet uit te leggen en in elk geval verkeerd gebleken achteraf."

Nodeloos verkeerd

Waarna Vandenbempt overgaat tot concrete voorbeelden. "De meest opvallende was Miazga, die al heel lang een zekerheid geworden is achterin. Maar blijkbaar vindt Kompany dat de jonge Lissens beter is. Neen, dat is niet goed gedaan."

"El Hadj was vorige week bij Cercle niet goed, maar is wel een jong talent dat de voorbije weken toch geëxcelleerd heeft in een ploeg die vaak een groot gebrek aan creativiteit etaleert. Hij zat - net als Amuzu - op de bank voor nieuwe rekruut Ashimeru, die duidelijk niet klaar was."

Vandebempts afsluiter kon ook tellen: "Met zijn geweldig oratorisch talent zal Kompany dat ongetwijfeld allemaal kunnen uitleggen, maar het was nodeloos verkeerd."

Poll: Heeft Vandenbempt gelijk met zijn analyse?TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk  I  Sport  I  Voetbal