Dinsdag 23 Februari 2021 - 08:30   I   door Redactie

Crisis bij Anderlecht: 'Bestuur neemt deze beslissing over ontslag Kompany'

Crisis bij Anderlecht: 'Bestuur neemt deze beslissing over ontslag Kompany'

Het is nog maar eens crisis bij RSC Anderlecht. Na de pijnlijke nederlaag tegen KV Kortrijk ligt trainer Vincent Kompany (34) serieus onder vuur. Zijn stoel wankelt, maar wat doet het RSCA-bestuur?

Volgens Het Nieuwsblad gaat Anderlecht zijn hoofdcoach niet ontslaan. "Het bestuur blijft achter zijn trainer staan", schrijft de krant. "Zij verklaren dat Kompany een jonge trainer is die fouten maakt en soms verkeerde keuzes maakt. Hij werkt keihard, zijn trainingen zijn goed voorbereid en de analyses zijn uitgebreid."

Het Nieuwsblad weet dat ook het financiële aspect meespeelt. "Eigenlijk is Kompany onontslaanbaar. In de eerste plaats op financieel vlak. Oké, Kompany leverde in toen hij fulltime coach werd, maar het noodlijdende RSCA kan zich een aftocht sowieso niet permitteren", klinkt het bij de krant.

'The Process'

En tot slot zit men bij Anderlecht ook wat vast aan 'The Process'. "Kompany kon zijn visie implementeren en kreeg zeggenschap in zowat alles. De ex-Rode Duivel werd de architect van The Process, waardoor alle jonkies denken zoals hij. Heel Anderlecht is ondertussen geschapen naar zijn beeld", besluit HNB.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal