Dinsdag 23 Februari 2021 - 10:30   I   door Redactie

'Club Brugge zet Belgische topclubs voor schut, Verhaeghe rekent zich rijk'

'Club Brugge zet Belgische topclubs voor schut, Verhaeghe rekent zich rijk'

Er staat werkelijk geen maat op Club Brugge. Zelfs Covid-19 kan de blauw-zwarte sneltrein niet afstoppen, zo bleek in Kiev en tegen OH Leuven. Club ligt ondertussen mijlenver voor op de andere Belgische topclubs. Blauw-zwart lacht eigenlijk met de concurrentie.

Club Brugge telt momenteel 63 punten uit 27 wedstrijden. Dat zijn nu al 15 punten meer dan Antwerp, dat tweede is met 48 punten uit 28 wedstrijden. KRC Genk en Anderlecht tellen respectievelijk 43 en 42 punten. Zij zullen nog moeten knokken voor een plaats in play-off 1.

Standard is ondanks een goede start onder Mbaye Leye opnieuw afgegleden naar de tiende plaats in het klassement. De Rouches tellen 40 punten. Van alle Belgische topclubs is AA Gent er echter het slechtst aan toe. Gent moddert al een heel seizoen lang aan en is ook onder Hein Vanhaezebrouck zoekende. De Buffalo's staan twaalfde met 37 punten.

Wie zet reeks neer?

Het frappante aan de hele zaak is, is dat iedere Belgische topclub nog steeds in de running is om play-off 1 te halen. Doordat er zoveel ploegen met de punten morsen dit seizoen, staat alles op een zakdoek. Een winstreeks neerzetten kan voldoende zijn om in de top 4 te geraken. Alleen is de vraag welk team, dat niet naar de naam Club Brugge luistert, er een reeks kan neerzetten.

Bij Club Brugge rekenen ze zich ondertussen al rijk, want een nieuwe landstitel is in de maak. Blauw-zwart acteert al maanden op een hoog niveau en niets wijst erop dat het deze riante voorsprong nog uit handen geeft. Zelfs play-offs lijken daar niets meer aan te veranderen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard  I  voetbal