-->

Geert Molenberghs heeft verontrustend nieuws: “Dit hebben we niet meer gezien sinds oktober”

Geert Molenberghs heeft verontrustend nieuws: “Dit hebben we niet meer gezien sinds oktober”
Dinsdag 23 Februari 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De coronacijfers lijken een keer te nemen naar de verkeerde kant. Al wekenlang zaten we op een plateau, maar volgens professor Geert Molenberghs is het omslagpunt nu bereikt.

“Er zijn nu gemiddeld 5 procent meer besmettingen dan de week ervoor, terwijl er minder getest werd”, zegt Molenberghs in De Morgen. “En als je de cijfers van donderdag, de laatste dag waarvan we volledige cijfers hebben, vergelijkt met de donderdag van de week ervoor, dan zie je toch een stijging van 25 procent. Het valt ook op dat de stijgingen sterker zijn in Vlaanderen, bijvoorbeeld in Oost-Vlaanderen of Vlaams Brabant.”

"Waar we ons toch wel wat zorgen over maken, is de stijging van de positiviteitsgraad”, laat de biostatisticus weten. “Een stijging van 5 procent naar 6 procent lijkt niet veel, maar dat hebben we eigenlijk sinds eind oktober niet meer gezien." 

"We denken wel dat er mogelijk nog een milderend effect komt van de krokusvakantie, want anders dan bij andere vakanties verwachten we nu geen effect van terugkerende reizigers. Dat moet toch enige afkoeling bieden”, concludeert Molenberghs.

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus