Dinsdag 23 Februari 2021 - 19:30   I   door Redactie

Vertrek Kompany nabij? ‘Verzet en onbegrip in RSCA-kleedkamer steeds groter’

Vertrek Kompany nabij? ‘Verzet en onbegrip in RSCA-kleedkamer steeds groter’

De stoel van Vincent Kompany wankelt nog maar eens. De 34-jarige trainer van RSC Anderlecht krijgt na de recente prestaties van zijn ploeg veel kritiek te verduren. Zelfs uit de paars-witte spelersgroep klinken er nu negatieve geluiden. En als de spelers zicht tegen hun eigen coach verzetten, dan is het einde van een coach meestal nabij…

Het Laatste Nieuws weet dat de spelers van Anderlecht lang niet altijd tevreden zijn over de aanpak van Kompany. “Het is niet allemaal perfect natuurlijk - anders zou Anderlecht met déze kern meer punten hebben. Wat de kleedkamer bijvoorbeeld niet waardeert, is het gebrek aan communicatie”, schrijft de krant. “Kompany vindt niet dat hij elke keuze moet verantwoorden richting zijn spelers.”

“Hij meent dat voetballers zelf zouden moeten begrijpen waarom X of Y speelt. Bovendien, zo vertellen Engelse journalisten die Kompany bij Man City gekend hebben, behoorde dat ook niet tot de cultuur in de Premier League."

"Dat facet heeft Kompany klaarblijkelijk meegenomen vanuit Engeland, waardoor spelers zonder uitleg van de basis naar de bank verhuizen en weer terug. Enkelingen hebben daar moeite mee: zij zouden het liever anders zien", kwam HLN te weten.

Te complex

“Een buitenlander die tot voor kort voor RSCA speelde, maar inmiddels elders zit, getuigt: ‘De trainer maakte harde keuzes, zonder die te duiden. We hadden dat niet graag. Zijn people management kan beter.’"

"Wat daarnaast vragen oproept, is de vaststelling dat Kompany het soms te complex maakt. Zelfs als de trein vertrokken lijkt, durft hij wijzigingen doorvoeren, wat averechts kan werken. Jonge talenten riskeren hun vertrouwen te verliezen, terwijl hun vervangers geen garantie bleken op betere prestaties”, besluit de krant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal