Woensdag 24 Februari 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Vaccinaties in ons land zijn grote flop

Vaccinaties in ons land zijn grote flop

De vaccinaties tegen Covid-19 in ons land verlopen in grote chaos. Niet alleen zijn er de leveringsproblemen van de vaccinproducenten aan de EU. Ook in ons land zelf zijn er nog tal van logistieke problemen.

Het lijkt wel of Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke de aandacht wat wil afschuiven van de logistieke problemen door erg hard uit te halen naar vaccinproducenten Moderna en AstraZeneca. Hij begreep naar eigen zeggen ook niet dat de EU niet harder op de tafel klopt.

Helemaal ongelijk heeft Beke uiteraard niet. Het Verenigd Koninkrijk, Israël en de Verenigde Staten staan al een pak verder dan de landen in de Europese Unie wat betreft vaccinaties. We lopen zwaar achterop. 

Dat is echter niet het enige probleem. Een groot deel van de zorgverstrekkers komt niet opdagen in de vaccinatiecentra. Dat komt omdat er veel misloopt met de uitnodigingen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid laat weten dat eraan gewerkt wordt.

Tal van problemen

Vraag blijft toch waarom daar nu nog aan moet gewerkt worden, terwijl al enige tijd duidelijk was dat die vaccinatiecentra nu klaar zouden moeten zijn. In de afgelopen weken kregen ook 2.000 mensen een uitnodiging die er nog geen moesten krijgen. Dus er worden ook verkeerde mensen uitgenodigd. Daarnaast zoekt men nog steeds meer mensen om de vaccins te zetten. Er zijn onvoldoende krachten. Er ligt dus nog heel veel werk op de plank. Dan te weten dat de vaccinaties de enige manier zijn om uit deze pandemie te geraken.

TAGS  I  Coronavirus  I  vaccins