Donderdag 25 Februari 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst doet opmerkelijke vaststelling over farmabedrijven: “Dat moet gezegd worden”

Marc Van Ranst doet opmerkelijke vaststelling over farmabedrijven: “Dat moet gezegd worden”

Heel wat mensen staan sceptisch tegenover het vaccin van AstraZeneca. Zo zou het niet veilig zijn voor oudere mensen. Zelfs zorgverleners weigerden het AstraZeneca-vaccin te ontvangen. Onderzoek wijst nu uit dat dit vaccin even goed werkt als het Pfizer/BioNTech-vaccin.

"Als ik hoor dat sommige gezondheidswerkers liever geen AstraZeneca krijgen, dan stel ik nu wel vast dat deze studie geen verschil in werking blootlegt", benadrukt Marc Van Ranst in De Morgen. "Toch zeker niet in de Belgische context. Mocht de Zuid-Afrikaanse variant toch de bovenhand halen in ons land, dan zou je misschien beter af zijn met Pfizer/BioNTech. Maar in dat geval zullen de vaccins sowieso aangepast worden."

Van Ranst zelf heeft het volste vertrouwen in het AstraZeneca-vaccin en zou zich hiermee laten vaccineren. "Absoluut. Op basis van de gegevens heb ik geen enkel argument om te twijfelen", klinkt het. "Bovendien levert de firma AstraZeneca de goedkoopste vaccins, heeft ze beloofd om geen winst te maken op deze crisis en wil ze het meest leveren aan derdewereldlanden. Dat mag ook eens gezegd worden."

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus