Vrijdag 26 Februari 2021 - 12:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Bizarre kritiek op ‘Thuis’: “Dit is onacceptabel voor een programma van dit kaliber”

Bizarre kritiek op ‘Thuis’: “Dit is onacceptabel voor een programma van dit kaliber”

Dat ‘Thuis’ heel wat teweegbrengt bij de kijkers, daarvan getuigen de tientallen fanpagina’s op de sociale media. Daarop komen honderden reacties per dag. Maar niet alleen dergelijke fanpagina’s krijgen reacties van de fans: als iemand een foutje opmerkt in Vlaanderens populairste soap, kan die ook altijd terecht bij de klantendienst van de VRT.

Deze klantendienst behandelt elke week maar liefst een duizendtal vragen, opmerkingen en klachten. Onlangs stuurde een ‘Thuis’-kijker een wel erg merkwaardige klacht in. “Die stelde vast dat de fluostiften op het bureau van Lowie ‘niet op de juiste manier geordend zijn’ en vindt dit ‘onacceptabel voor een programma van dit kaliber’”, zegt Chloë van de VRT-klantendienst.

“De kijker mag uiteraard kwaliteit verwachten, alleen is dat op vlak van kleurenvolgorde moeilijk te meten”, aldus Chloë. “Zo bestaat er geen eenduidige lijst van kleuren, behalve die van de regenboog. Die begint met rood, in welk geval de stiften van Lowie niet juist zijn geordend. Daarnaast is er de aanbevolen volgorde volgens de fabrikant.” 

“Een simpele zoekopdracht leert ons dat de stiftenreeks dan met geel moet beginnen”, laat Chloë nog weten. “Bij Lowie staat geel echter in het rechter spectrum, dus opnieuw fout. Bijkomende moeilijkheid: de desksets fluostiften die vandaag beschikbaar zijn, bevatten 15 kleuren. De set van Lowie heeft er maar 9.”

TAGS  I  Thuis  I  shownieuws