Geert Meyfroidt haalt zwaar uit naar politici: “Die snappen het blijkbaar nog altijd niet" Royalty
Royalty

Geert Meyfroidt haalt zwaar uit naar politici: “Die snappen het blijkbaar nog altijd niet"

Geert Meyfroidt haalt zwaar uit naar politici: “Die snappen het blijkbaar nog altijd niet"

Het aantal coronabesmettingen stijgt opnieuw. Ook de ziekenhuisopnames stijgen. Het Overlegcomité zit vandaag samen, maar volgens intensiefst Geert Meyfroidt is het nu absoluut niet het moment om te versoepelen.

"De situatie nu is bijna een exacte kopie van in september”, zegt Meyfroidt in Het Laatste Nieuws. “We weten allemaal wat er toen gebeurd is. Exponentiële groei begint altijd met kleine groei. Dat leggen we nu al voor de derde keer sinds de pandemie uit. Nog altijd zijn er politici die dat niet snappen. Ik denk dat sommigen van hen eens op wiskundecursus moeten.”

Maandenlang stelden ziekenhuizen niet-Covidzorg uit, om plaats vrij te hebben voor coronapatiënten. Deze zorg zijn ze nu nog altijd aan het inhalen. “Geen enkel ziekenhuis draait vandaag al op honderd procent”, laat Meyfroidt weten. “Het zou heel onverstandig zijn om de situatie nu opnieuw te laten ontsporen en voor de derde keer de reguliere zorg te moeten uitstellen. Niet-Covid-patiënten tellen ook mee.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws