Premier De Croo: "Dit is de reden waarom we niet versoepelen" Politiek
Politiek

Premier De Croo: "Dit is de reden waarom we niet versoepelen"

Premier De Croo: "Dit is de reden waarom we niet versoepelen"

Het Overlegcomité heeft besloten om geen versoepelingen door te voeren. Gezien de huidige coronacijfers is dat volgens premier Alexander De Croo onmogelijk.

"We hebben in het Overlegcomité niet de beslissing genomen die we dachten te nemen", aldus De Croo. "De coronasituatie blijft bijzonder delicaat. We zaten op een hoog plateau, maar de cijfers stijgen nu weer. De besmettingen maar vooral de ziekenhuisopnames ook. Gisteren waren het er 200. De cijfers stijgen overal en dat dwingt ons om bijzonder voorzichtig te blijven."

"Als het stormt, kan je niet opstijgen en met deze cijfers kan je niet versoepelen", vervolgt de premier. "Dat zou onverantwoord en roekeloos zijn. We hebben voor een time-out van een week gekozen, een week waarin we de vinger aan de pols willen houden. Dit om te vermijden dat op een moment van onzekerheid beslissing genomen wordt waarmee we alles te grabbel gooien dat we gerealiseerd hebben."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws