Zondag 28 Februari 2021 - 07:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wout van Aert doet Eddy Planckaert vloeken: “Met Mathieu van der Poel zou dit niet waar zijn, hoor”

Wout van Aert doet Eddy Planckaert vloeken: “Met Mathieu van der Poel zou dit niet waar zijn, hoor”

Vorig jaar moest Wout van Aert in de Ronde van Frankrijk zijn kansen op de groene trui opofferen om superknecht te spelen voor Primož Roglič. Dit jaar krijgt hij van zijn ploeg Jumbo-Visma naar alle waarschijnlijkheid meer vrijheid om zijn eigen ding te doen.

“Eindelijk heeft iedereen het begrepen”, zegt Eddy Planckaert in Het Nieuwsblad. “Natuurlijk moet Wout van Aert voor de groene trui gaan in de Tour. Natuurlijk! Hij had het vorig jaar al moeten doen. Hij heeft daar al een kans laten liggen… Mensen toch. Met van der Poel zou het niet waar zijn. Die had in dezelfde positie het groen vorig jaar op één been gewonnen. Van der Poel is gewiekster. Van Aert is vorig jaar te braaf geweest.”

Na de inzinking van Roglič greep Jumbo-Visma naast het groen én naast het geel. “Zolang je op twee paarden kan wedden, moet je dat altijd doen”, vindt Planckaert. “Nu hebben ze op voorhand het groen opgegeven. Stom."

"Ik kan maar hopen dat Jumbo-Visma eruit geleerd heeft. Ik wens dat van Aert toe", aldus Eddy. "Wat onthouden de mensen? De Ronde van Vlaanderen, Roubaix én de groene trui. Dat zijn prijzen waar je veertig jaar later nog trots op bent. En ik kan het weten.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  Eddy Planckaert  I  sport