Zaterdag 27 Februari 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Frank Vandenbroucke na beslissing op Overlegcomité: "Vooral daar ben ik heel blij over"

Frank Vandenbroucke na beslissing op Overlegcomité:

Het Overlegcomité besloot om geen versoepelingen toe te staan en volgende week opnieuw samen te komen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vindt dat de enige juiste beslissing.

"Het virus test ons uithoudingsvermogen, maar het test ook de eenheid. Ik ben heel blij dat het vrijdag geen moeilijke beslissing was", aldus Vandenbroucke in Terzake. "We hebben er niet lang over gedaan, met het zicht op de realiteit van de cijfers. Die realiteit heeft ons heel snel samen en zeer eensgezind doen besluiten om niet roekeloos te zijn."

Zal een week echter volstaan om tot andere conclusies te komen? "We zaten de voorbije dagen aan zo’n 150 ziekenhuisopnames per dag", klinkt het. "Dat is veel. Dat hebben we nog wel meegemaakt. En plots wipt dat naar 204, da’s een grote sprong. Als dat zo blijft, zit het slecht. Het zou ook kunnen zijn dat dat een korte opflakkering is en dat we binnen een paar dagen vaststellen dat we toch wat ruimte hebben om op het einde van de maand wat te versoepelen."

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  coronavirus