Zondag 28 Februari 2021 - 18:30   I   door Redactie

Marc Van Ranst schrikt op en haalt zwaar uit na Standard-Anderlecht

Marc Van Ranst schrikt op en haalt zwaar uit na Standard-Anderlecht

Zondagnamiddag vond de klassieker tussen Standard en RSC Anderlecht plaats op Sclessin. Achter gesloten deuren, maar dat weerhield de supporters van Standard er niet van om voor aanvang van het duel samen te troepen rond het stadion. In tijden van corona geen goed idee.

“Je ziet dat drievierde van de supporters wel de afstandsregels respecteert, maar voor de perceptie is dit niet goed", reageert viroloog Marc Van Ranst bij Het Laatste Nieuws.

"Mensen mogen hun grootouders niet zien, maar studenten en voetbalsupporters mogen precies veel meer. Dat is niet goed. Dit alles toont toch aan dat voetballen in een vol stadion op dit moment echt nog geen goed idee is", benadrukt Van Ranst.

"Je weet dat zulke taferelen mogelijk zijn"

De viroloog begrijpt niet hoe het mogelijk is dat er plots zoveel mensen kunnen samentroepen. "Je vraagt je af waar de burgemeester is, als hoofd van de politie. Voor zo’n voetbaltopper weet je dat zulke taferelen mogelijk zijn. Je moet hierop voorbereid zijn. Zeker op een moment dat er ook in Luik heel wat extra gevallen zijn.”

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht  I  voetbal