Maandag 1 Maart 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst komt met verontrustend nieuws over coronavirus

Marc Van Ranst komt met verontrustend nieuws over coronavirus

De Britse variant is besmettelijker, maar mogelijk geeft het ook een ernstiger ziektebeeld. Dat zegt Marc Van Ranst aan HLN LIVE.

De bedden op intensieve zorgen raken ditmaal sneller vol. "Het betekent dat ziekere mensen zich aanbieden in de ziekenhuizen", zegt Van Ranst. "Het kan misschien wel zijn dat de meer besmettelijke variant toch ook meer ziekteverwekkend is. Dat is tegen alle logica in. Misschien is dat omdat het nog een jong virus is."

In een woonzorgcentrum in Anzegem is er een uitbraak met de Zuid-Afrikaanse variant. "Het vaccin houdt de besmetting bij die oude mensen blijkbaar niet tegen. Of dat overal gaat zijn, weten we nog niet. Dit is toevallig ontdekt. Deze mensen zijn gelukkig niet ziek. Ze hebben dus alle perspectief om dit te overleven en nog wat immuniteit erbovenop te doen. Dat heeft ook te maken met de Zuid-Afrikaanse variant. De vaccins werken daar wat minder tegen. Het beschermt dan niet tegen infectie en milde symptonen. Het belangrijkste is echter het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens."

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus