Maandag 1 Maart 2021 - 12:30   I   door Redactie

Vandenbempt schrikt op en ziet toptrainer hoog spel spelen: "Dat is een straffe uitspraak"

Vandenbempt schrikt op en ziet toptrainer hoog spel spelen:

De match waar afgelopen weekend het meest rond te doen was is uiteraard Standard-Anderlecht. Niet alleen om wat er tijdens de match gebeurde, maar ook en vooral om de commentaren erna.

Zo viel er wel wat te zeggen over de uitspraken van Standard-coach Mbaye Leye. Dat zag ook Peter Vandenbempt. "Voor de tweede week op een rij was Leye hard voor zijn spelers", aldus de commentator bij Sporza. "Het was een snoeiharde analyse. Meer één van de analist die Mbaye Leye de voorbije jaren is geweest dan die van een trainer die de komende weken met deze spelers moet zien te redden wat er te redden valt."

"Vooral de uitspraak dat Standard niet het spelersmateriaal heeft om zijn ambities (play-off I en Europees voetbal) waar te maken, is straf. Ik denk tussen haakjes wel dat dat een correcte analyse is. Maar zoals hij er koudweg aan toevoegde dat dit nu eenmaal was waar hij het moest mee doen, kan twee zaken betekenen", analyseert Vandenbempt.

Psychologie

"Ofwel is het een soort psychologie om het eergevoel van zijn spelers aan te spreken en een reactie los te maken met het oog op die heel cruciale en misschien wel seizoensbepalende wedstrijd van donderdag. Hij wil in die bekermatch tegen Club Brugge rekenen op een scherpe reactie."

"Ofwel neemt hij nu al een soort voorsprong op een eventueel "échec" de komende weken en wil hij daar niet op afgerekend worden bij zijn eerste kans als hoofdcoach. De vraag: Delen de Standard-bazen Leye's inschatting van de spelerskern?"

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht  I  Sport  I  Voetbal