Vrijdag 5 Maart 2021 - 10:30   I   door Redactie

Imke Courtois kan het niet geloven: “Schandalig. Hier kan ik echt niet tegen”

Imke Courtois kan het niet geloven: “Schandalig. Hier kan ik echt niet tegen”

Imke Courtois werd donderdagavond geconsulteerd om de kwartfinale in de beker tussen Standard en Club Brugge te analyseren. Na afloop van de tumultueuze wedstrijd kon de gewezen Red Flame haar ongeloof niet wegstoppen.

Een korte reconstructie van de feiten op Sclessin: in blessuretijd krijgt Club Brugge een corner. Via Stefano Denswil, Simon Mignolet en Eder Balanta komt de bal bij David Okereke, die van dichtbij de 1-1 tegen de touwen duwt.

De spelers van Club Brugge gaan uit de bol, maar... Er is één probleem: scheids Nathan Verboomen heeft hands gezien van Mignolet. Na flink wat tumult beslist de ref om de gelijkmaker af te keuren. Tot groot onbegrip van Club Brugge.

"Vreemde beslissingen"

Imke Courtois wist niet wat ze allemaal te zien kreeg. “Het Belgische voetbal heeft een lelijke deuk gekregen”, begon Courtois na afloop van de match in de studio van Sporza. “Verboomen heeft daar op het einde vreemde beslissingen genomen. Het doelpunt van Club Brugge afkeuren, goedkeuren en finaal toch weer afkeuren…”

“Echt schandalig. Onrecht, daar kan ik echt niet tegen”, ging Courtois verder. “Als speler of staflid van Club Brugge zou ik het hier echt heel moeilijk mee hebben. Ik kan absoluut niet tegen onrecht en deze uitschakeling voelt toch heel onrechtmatig aan”, besloot de analiste.

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  voetbal