Vrijdag 5 Maart 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Meghan Markle en prins Harry zorgen voor verontwaardiging: “Dit zal hen niet worden vergeven”

Meghan Markle en prins Harry zorgen voor verontwaardiging: “Dit zal hen niet worden vergeven”

Prins Harry en Meghan Markle staan in het oog van de storm nadat ze in een interview met Oprah Winfrey met hun verhaal naar buiten kwamen. Dat wordt in Groot-Brittannië niet op groot gejuich onthaald. ”De Britten beschouwen Meghan en Harry als verraders, zij hebben vaandelvlucht gepleegd, hun koninklijke plicht ontlopen”, klinkt het.

“De Britten vergeven Meghan en Harry niet dat zij gekozen hebben voor hun eigen geluk in plaats van hun koninklijke plicht”, zegt kenner Flip Feyten op Radio 2. “Er is ooit nog iemand geweest die het Britse koningshuis verlaten heeft. Dat was Edward VIII in 1936."

"Hij heeft afstand gedaan van de troon om te kunnen trouwen met een vrouw van zijn keuze. Zij was een Amerikaanse die al twee keer gescheiden was. Iets wat absoluut niet not done was als koning van Engeland. Als je kijkt naar wat er met die man is gebeurd, die werd verketterd door zijn volk.” 

“Dat zien we nu bijna terugkomen met Harry en Meghan. Dit zou je bij ons een beetje kunnen vergelijken met prins Laurent. Hij is al een paar keer boos geweest en hij weigerde om naar het defilé of het Te Deum te komen. Dan vinden wij dat ook niet zo leuk. Hij is lid van de koninklijke familie en hij moet dat doen.”

TAGS  I  Prins Harry  I  Meghan Markle  I  shownieuws