Vrijdag 5 Maart 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Michel Wuyts laat zich op verrassende manier uit over Wout van Aert: “Dit doen lijkt me gevaarlijk”

Michel Wuyts laat zich op verrassende manier uit over Wout van Aert: “Dit doen lijkt me gevaarlijk”

Morgen staat met de Strade Bianche de eerste confrontatie van het wielerseizoen tussen de Grote Drie op het programma. Voor zowat iedereen zijn Wout van Aert en Mathieu van der Poel de twee topfavorieten, maar met Julian Alaphilippe is er natuurlijk nog een derde gevaarlijke kaper op de kust.

“We staren ons met z'n allen blind op het duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel en dat lijkt me gevaarlijk”, zegt Michel Wuyts aan Sporza. “De derde man is er ook bij en misschien is hij wel de eerste man. Neem Julian Alaphilippe mee naar de Via Santa Caterina in Siena en dan hang je. Hoe moet je optornen tegen dat springvermogen van iemand van 61 kilogram? Wout en Mathieu moeten hun crosscapaciteiten eerder uitspelen, al heeft Alaphilippe die natuurlijk ook.”

“Het brede publiek verwacht een knalprestatie van Wout van Aert”, aldus de wielercommentator. “Dat is het lot van wie er al gewonnen heeft en van wie telkens op het podium heeft gestaan. Maar zeggen dat alles onder winst niet goed genoeg is, is larie. Ik zal al blij zijn als hij de finale mee kan kruiden en als hij - zeker na die hoogtestage - in de buurt van het podium komt.”

Sterkste allrounder

Michel geeft aan dat hij gecharmeerd is door het zelfvertrouwen dat van Aert uitstraalt in zijn interviews. “Ik wil zelfs niet praten over die records op stage, maar hij is de sterkste allrounder en dan moet dit terrein hem echt liggen”, klinkt het. “Ik geloof zijn trainer ook als hij zegt dat de Ronde en Roubaix dé doelen zijn, maar dat hoeft niet te betekenen dat je vooraf al niet kunt uitpakken.”

“Kijk naar Julian Alaphilippe vorig jaar: die finishte in 2020 op 15 minuten in de Strade na weliswaar veel pech, maar hij was nog niet top”, zegt Michel nog. “Een week later won hij ei zo na Milaan-Sanremo. Plak er voor van Aert dus geen plaats op, is mijn uitgangspunt. Als hij 5e wordt, moet je luisteren naar wat hij zegt en moet je kijken naar zijn mimiek. Is hij zelf tevreden? Daar moet je iets aan vastkoppelen.”

TAGS  I  Michel Wuyts  I  Wout van Aert  I  sport