De angst zit er diep in bij Goedele Liekens: “Het is voorgoed weg” Buitenland
Buitenland

De angst zit er diep in bij Goedele Liekens: “Het is voorgoed weg”

De angst zit er diep in bij Goedele Liekens: “Het is voorgoed weg”

Goedele Liekens heeft goed nieuws gekregen van haar dokter: ze is bijna klaar met haar eerste traject in haar gevecht tegen kanker. Al is ze natuurlijk blij dat het nieuws positief is, toch vindt ze het tegelijkertijd een doodeng vooruitzicht om haar oude leven weer op te pikken.

“De onbezorgdheid is voorgoed weg en de angst om nooit meer dezelfde te worden zit er diep in”, laat een eerlijke Goedele weten in haar column voor Het Laatste Nieuws. “Hoe 'volledig' kan dat herstel? Ook de cognitieve functies als geheugen, aandacht, concentratie, zinsconstructies en woordkeuzes haperen flink. En die zijn moeilijker zelf te trainen.”

“Ik oefen met namen van filmsterren en bloemetjes langs de weg”, verklapt Goedele. “Kruiswoordraadsels en zelfs luidop lezen. Hopelijk helpt dat, hersenen zijn tenslotte ook een soort spier die je kan trainen. HET MOET VOORUITGAAN!”, klinkt het geblokletterd. “Ongeduldig, moi?”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws